Menu
 
Karta MenuKarta WinKarta AlkoholiPromocje

Przystawki / Starters

Krewetki tygrysie w węglu bambusa z kompresowanym ogórkiem i pieczywem
Tiger prawns in bamboo coal with compressed cucumber and bread

Bliny z łososiem wędzonym, kawiorem i kwaśną śmietaną
Blinis with smoked salmon, caviar and sour cream

Wątroba cielęca podana na proziaku z prażoną cebulą, jabłkiem i granatem
Veal liver served on soda bread with roasted onion,
apple and pomegranate

Carpaccio z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym, rukolą i parmezanem
Beef sirloin carpaccio with quail egg, arugula and parmesan cheese

Tatar z łososia podwędzanego dymem
Smoked salmon tatar

 

 

Zupy / Soups

Krem z pietruszki z pieczonym okoniem morskim, limonką i konfitowanym pomidorem
Cream of parsley with roasted sea bass, lime and confit tomato

Zupa z botwiny, fasoli i ziemniaków
Soup with beetroot, beans and potatoes

Krem z kiszonej kapusty z grillowanym bekonem i jajkiem przepiórczym
Cream of sauerkraut with grilled bacon and quail egg

Bulion z bażanta z kołdunami i warzywami
Pheasant broth with dumplings and vegetables

 

 

Dania główne / Main dishes

Biodrówka jagnięca sous-vide podana na puree pietruszkowym z fasolką szparagową w sosie jałowcowym
Lamb haunch sous-vide served on mashed parsley with beans asparagus in juniper sauce

Kotlet schabowy z grilla podany z ziemniaczkami ziołowymi, sałatą szpinakową i sosem z dymki i musztardy
Grilled pork chop served with herb potatoes, spinach salad and gravy and mustard sauce

Polędwica z dorsza podana z soczewicą, makaronem z cukini i romanesco
Cod loin served with lentils, noodles with courgette and romanesco

Żeberka z dzika confit z młodymi pieczonymi warzywami i sosem demi
Wild boar ribs confit with young roasted vegetables and demi sauce

Filet z bażanta podany na risotto szparagowym i szpinakiem
Pheasant fillet served on a risotto asparagus and spinach

Stek z angusa podany na szparagach i wędzonych ziemniakach truflowych
Angus steak served on asparagus and smoked truffle potatoes

 

 

Sałaty / Salads

Sałata rzymska z grillowanym kurczakiem i boczkiem
Salad with grilled chicken and bacon

Mix świeżych sałat podany z grillowanym łososiem i jajkiem panierowanym
Mix of fresh lettuce served with grilled salmon and breaded egg

Sałata z burakami marynowanymi, warzywami w sosie lazurowym
Salad with marinated beets, vegetables in azure sauce

Sałata z marynowaną fetą
Salad with marinated feta cheese

 

 

Makarony / Pasta

Pierogi w cieście filo ze szpinakiem i borowikami
Filo pastry dumplings with spinach and boletus

Tagliatelle z krewetkami i szparagami
Tagliatelle with shrimps and asparagus

Pappardelle z rostbefem wołowym
Pappardelle with roast beef

 

 

Desery / Desserts

Creme brulle z sezonowymi owocami
Creme brulle with seasonal fruits

Mus z białej czekolady w cieście cygaretkowym
White chocolate mousse in cigarette pastry

Strudel jabłkowy z lodami i sosem angielskim
Apple strudel with ice cream and English sauce